Berkley URBN Jigger anmeldelse

0

En flot aborre på 43 cm har måtte overgive sig til Berkley URBN Jigger stangen…

Berkley URBN Jigger 8´. 5-20g.

Til dem der søger et bud på en fornem aborre stang til prisen kan det måske betale sig at læse med her:

Nicolai Ulrik Hansen har gennem mere end et år haft lejlighed til at lege rundt med Berkley URBN Jigger i 8 fod. Stangen, som kan erhverves i 7 og 8 fod, er Berkleys bud på en jig stang i deres URBN serie som er en række stænger specifikt fremstillet til ”streetfishing”.
De to udgaver er designet specielt med jigfiskeri for øje og i Nicolais øjne har de skabt en perle til dette fiskeri til en relativt lav pris, som betyder at rigtig mange har muligheden for at erhverve sig en specieldesignet stang.
Stængerne er skabt ud fra en hurtig 30T carbon klinge hvor føling med endegrejet er sat i højsædet. Kastevægten er opgivet til 5-20g og Nicolai mener at klingen arbejder perfekt med 7-10g jighoveder med en jigkrop monteret.

Jigger stangen er udstyret med split EVA håndtag i en slags ”camo” (sort med grå stafferinger) med forskellige diskrete farvede ringe afhængig af typen af URBN stang. For jigger udgaverne er ringene røde.

Nicolai skriver, at han med Jigger stangen virkelig føler at have fået et stykke værktøj der tilbyder meget af det han kræver til jigfiskeriet efter aborrene. En let stang der har en fornem føling med endegrejet.
Den fine spids hjælper til at omsætte selv de mindste ryk til bevægelser i jiggen og samtidig kan man mærke selv små puf til endegrejet. På trods af den tynde og fintfølende top så har klingen en god rygrad der fint kontrollerer selv større aborre i strømvand.

På trods af, at Nicolai har flere jig/aborre stænger i samlingen griber han 9/10 gange URBN Jigger stangen og den har fulgt ham på adskillige ture og har set en lang række aborrer toppet af en fin fisk på 46 cm.
Nicolai foretrækker suverænt stangen i 8 fod men den tilbydes som skrevet også i 7 fod hvis det passer bedre til ens temperament.
Den eneste anke ifølge Nicolai er, at kroghvilet er mindre heldigt udviklet. Man har valgt et åbent øje og placeret åbningen så linen kan fanges af kroghvilet.

Herunder er et link til den generelle beskrivelse af URBN stænger som tidligere er blevet bragt på Nap & Nyt siden: Berkley Urbn stænger – NAP & NYT (napognyt.dk)

Tjek stængerne ud på Berkleys side: URBN Jigger Spinning Rod – Berkley® EU (berkleyfishing.eu)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *