Sommeraften rimter på let grej

Irena med fin sommer rimte.

Irena har været en tur ved Gudenåen og brugt en aften på en rigtig god sommersyssel – rimtefiskeriet.

Én stille mild sommeraften.

Toastbrød i gode stykker smidt på overfladen af åen.

Stangen rigget til med et stykke nylon forfang bundet sammen med hovedlinen og en enkelkrog.

Er par gummistøvler og godt humør.

Det er opskriften på en skøn aften på jagt efter rimter.

Forleden aften tog vi afsted mod Gudenåen for at se om vi kunne finde et par fisk. Vi smed lidt toastbrød på åen og lod det drive lidt i forvejen. Så var det ellers bare at gå nogle meter bag brødet og holde øjne og øre åbne.

Rimterne laver trykbølger i åen, når de sætter kurs imod brødstykkerne som flyder forbi. Et stort skulp når de hapser brødet i sig. En masse gange tror jeg, at det er ‘en af de rigtige’ men sandheden er at man ikke er i tvivl når en rimte spiser brødet. Man er kun i tvivl når det er skaller, der får lavet et lidt voldsomt forsøg på fortære det alt for store brød.

Når rimte er fundet, er det med at skynde sig at få noget brød i nærheden inden den følger efter resten af brødet eller når at spise sig mæt. Der sættes et stykke skorpe af brødet, man kaster ud den bane som fisken var i, og lader krog med brød flyde frit imod den sulte fisk.

Også kommer det svære! Alle ens lystfisker instinkter fortæller at jeg skal give modhug når jeg ser at fisken har taget brødet. Det er en vane fra nærmest alt andet fiskeri og det er for mig det sværeste ved rimte fiskeriet. Ikke give modhug! I stedet skal man bare stramme linen op – også er der fisk!

Rimten er ingen imponerende fighter, men med let grej er det en stor fornøjelse at fange de smukke fisk. Rimte fiskeri med brød er en skøn måde at tilbringe et par timer på, en varm sommeraften. Et fiskeri alle og enhver kan være med til.

På turen brugte Irena sin Berkley E-motion 5’6″ 2-10 gram og et
Abu Garcia Revo SX10 med 0,06 Spiderwire Smooth 12.

Jeg anbefaler dog man vælger en længere stang for bedre at håndtere line imellem siv og grøde, slutter Irena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *