En af mine forårstraditioner er fange rimter på brød. Det visuelle fiskeri, hvor man lader brødet flyde ned langs åen, imens man observerende går og venter på, at det driver forbi en sulten rimte, er noget af det hyggeligste fiskeri jeg ved. Jeg har før skrevet om rimte fiskeriet, artikel kan du læse HER : https://www.napognyt.dk/sommeraften-rimter-paa-let-grej/

Men i år valgte jeg at kaste mig over noget nyt. Jeg ville fange en rimte på flue. Jeg havde bundet en brød-flue af et stykke fra en skummadras. Selvom fluen på ingen måde var køn, så tænkte jeg det er et stykke toastbrød nu heller ikke, så den skulle nu nok kunne klare jobbet. Væbnet med min brød-flue, greb jeg min Hardy stang og gik mod åen.

Jeg fodrede med toastbrød for at lokke rimterne på overfladen og der gik heller ikke længe før den første fisk viste sig. Jeg fik egentlig lagt fluen pænt ud til dem og fik dem da også til at tage fluen, men jeg missede modhugget. Åen var denne dag fuld af kanoer og kajakker, og selvom man nemt kan komme til at blive lidt små frustreret over al den trafik, så er åens fisk vant til al postyret og der gik ikke ret længe, før jeg igen kunne lokke en fisk til overfladen.

Jeg havde et par bud på fluen. Og efter et par missede fisk, lykkedes det mig at kroge en rimte! Og det var ikke en hvilken som helst fisk. Aldrig har jeg set SÅ stor en rimte før, så selvom de på ingen måde er nogen store fightere, var jeg måske lige lidt nervøs inden fisken gled indover netrammen. Jeg kunne godt se at den tykke fisk var stor, men jeg havde nu alligevel ikke i min vildeste fantasi troet at den var så stor. Det gik først op for mig senere, hvad der lige var sket. For den danske rimte flue-rekord, er på 2625 gram.

Min flue-rimte vejede 3375 gram og målte 56 cm.

Da det først gik op for mig efterfølgende, blev fisken ikke dokumenteret på målebåndet med billeder, så den gamle rekord får lov til at stå. Men det er også helt okay, for ikke nok med at jeg har slået min egen personlige rekord, så har jeg fanget min første flue-rimte ! Det er altid fantastisk at sætte sig selv nye mål, og det er så tilfredsstillende når det lykkedes at nå dem.

Jeg tror måske jeg griber min fluestang med, en anden god gang.

Jeg fiskede med en Hardy Zane Pro 9’ #6 og et Hardy et Ultraclick 5000.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *