Berkley URBN tungstenserie der blandt andet består af jighoveder, hoveder (såkaldte Cheburaskha hoveder), Drop-shot lodder og “Bullet” vægte til eksempelvis Texas eller Carolina rigs er et fremragende alternativ til de tilsvarende produkter i bly som ikke forhandles i DK.
Tungsten har en langt højere vægtfylde end bly dvs hoveder og lodder kan gøres mindre og stadig have samme vægt som bly. Derudover er tungsten også langt mere hårdfør i brug.

Lasse Vendelin Brun er en af de adskillige lystfiskere der har taget Berkley URBN Tungsten serien til sig og tilpasset den til deres fiskeri.
Lasse holder nemlig med af UL fiskeri på molen og nye udfordringer kan som bekendt betyde nye løsninger!
i det følgende fortæller Lasse om hvilke URBN Tungsten produkter han foretrækker og hvordan han bruger dem til sit fiskeri:

“Efter mere end 20 år med vaders og kystfiskeri efter havbars og havørrede, er jeg af flere grunde søgt tilbage til der hvor mit fiskeri startede, nu er molen igen i centrum for mit fiskeri. Der er dog ingen tvivl i mit sind, det skal ikke være traditionelt molefiskeri med lange stænger og tungt grej, den konklusion kom jeg frem til inden jeg valgte at droppe vadefiskeriet. Jeg har ganske enkelt brugt nok tid i mit liv, på at svinge 40 grams blink mod horisonten, for mig er det ret enkelt og lige til, min fremtid er med UL grej. Allerede her en begynder udfordringerne at melde sin ankomst, for jeg kan godt huske hvor lang tid det tager at få selv et 60 grams blink til bunden. Hvordan klarer jeg den udfordring når mine blink max vejer 5 gram, og dybden omkring havnen når 16 meter??
Der herskede ikke megen tvivl om at jigs var vejen frem, men her stødte jeg på den næste udfordring, for jeg er også blevet ret begejstret for artsfiskri, og min primære krogstørrelse er #16-14 enkeltkroge, som hidtil har fungeret super godt på dropshot med tungere grej.
Jeg støvsugede derfor de danske grejhandlere for jigs på 2-5 gram med den nævnte krogstørrelse og det viste sig hurtigt at være en umulig opgave.
Med lidt inspiration fra udenlandske ferskvands fiskere, og en håndfuld personer fra Englands lrf scene, kom jeg frem til en perfekt løsning. Berkley har en serie de kalder URBN, som rummer en del produkter til bl.a street fishing.
Denne serie byder også på et produkt kaldet Cheburaska, som dybest set er jig hoveder uden fastmonteret krog. Det har vist sig at være perfekt til mit fiskeri! Især fordi de er i tungsten og ikke letvægts metal, det gør nemlig en 3 grams Cheburaska meget lille også når den er sat sammen med en #14 enkeltkrog.
Nu er mit fortrukne setup til aktivt fiskeri, en 3 grams Cheburaska med en lille gummi orm på en #14 enkeltkrog og jeg fanger faktisk flere fisk end jeg gjorde på det tunge grej!

Et eksempel på hvordan Lasse rigger Berkley URBN Cheburaskha hoveder op og kombinerer dem med de helt små kroge.

Lasse fortsætter; “Jeg har altid fisket en del dropshot fra kaj kanterne, og det gør jeg selvfølgelig også med UL grejet, men med tungstens dropshot lodder fra samme serie, har dropshot fiskeriet fået mange flere anvendelsesmuligheder på havnen. Tungstens lodderne er så små og kompakte, at jeg kan sænke et dropshot rig ned mellem molens sten, og fiske effektivt på sky eller små fisk, som eller normalt er uden for min rækkevidde. Den teknik er også super effektiv gennem vinteren, da mange fisk gemmer sig inde mellem stenene når vandet er koldt. Mine tre første ture på molen med Cheburaska setup, kastede 8 forskellige arter af sig mens andre ikke mærkede det mindste. Som ul fisker er sommeren helt klart det bedste periode i min optik- Jeg nøjes med fem minutters transport til den lokale kyst eller havn, for jeg skal hilse og sige at selv en måls makrel på UL, kan byde på udfordrende og intense fights på molen!
Giv det et skud, måske bliver du også bidt af UL!”.

Vi behøver vel ikke at nævnte at Berkley URBN Tungsten sortimentet også er som skabt til fiskeriet efter især aborrer og sandart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *