Beast Pro Spinning – matcher den også dine behov til geddefiskeriet?

0

Uanset om du handler dine fiskestænger online eller besøger den lokale grejhandler, så er det ofte først under det praktiske fiskeri, at det for alvor kan mærkes, om valget har været korrekt. Var stangen i virkeligheden for hurtig eller føler du, at der mangler power, når du skal sætte krogen i modhugget? Her kan du læse om mine erfaringer og hvorfor en Beast Pro Spinning var det rette valg, til kastefiskeriet efter gedder.

“Beast Pro” er navnet på en serie af stænger, som dækker flere former for predatorfiskeri og samtidig spænder over kastevægte fra 20 til 260 gram. Serien er opdelt i to underkategorier, der retter sig mod fiskeri med henholdsvis fastspolehjul og med multihjul/baitcastere. Jeg har fisket med begge stangserier, men vil herunder fokusere på modellerne til fastspolehjul.

Beast Pro – stangserier til både baitcastere og spinnehjul.

Hvad skal man lægge vægt på, når man vælger den rette geddestang? 

Langt det meste af mit geddefiskeri foregår med kast fra båd. Årstiden bestemmer i høj grad, hvor og hvordan jeg koncentrerer mit fiskeri på søen. Samtidig har årstiden naturligvis også stor betydning for, hvilken agn jeg sætter for enden af forfanget.

Med andre ord, så bærer mit geddefiskeri præg af stor variation i agnvalget. Således har jeg både behov for at kunne kaste og have føling med gangen, på forskellige mellemtunge hardbaits, ligesåvel som forskellige lettere softbaits. Uanset agnvalget, så er det stangens evner til at håndtere de udvalgte agns forskellige vægte, som er det første afgørende parameter for valg af stang. 40 – 100 gram lyder klassificeringen på dén model, som jeg har forelsket mig i, og det dækker meget fint det vægtområde, som jeg bruger mest. Faktisk har jeg i nogle tilfælde, brug for at fiske med softbaits, som ligger væsentligt under det spænd, som stangen er klassificeret til, men i praksis har det vist sig, at det sagtens kan lade sig gøre at kaste både langt og præcist, med selv helt lette agn.

Særligt til det såkaldte “prik-kast-fiskeri”, hvor man først spotter gedden eller sandarten på ekkoloddet, har det været en fornøjelse at kaste til, kroge og fighte fiskene med denne stang.

Det næste fokus hænger til dels sammen med det første parameter – det drejer sig nemlig om aktionen på stangen. Når det drejer sig om geddefiskeri, så er det rart med masser af “overskud” til at sætte krogen godt, så snart du mærker hugget fra fisken. Klingerne på Beast Pro Spinning er alle hurtige, så der rigeligt overskud til at “svare igen”, selv når en større fisk tager din agn. Selvom aktionen er hurtig, så er der dog stadig behagelig “sense” i stangspidsen, til at mærke gangen på dine agn, og selv de mest forsigtige hug.

Selv ganske små paddletail med blot 5-10 grams belastning, håndteres fint selvom kastevægten er angivet en del højere.

Længden på stangen er lidt en temperamentsspørgsmål. En kortere stang, kan til tider være mere praktisk i en båd. Omvendt vil en længere stang ofte give lidt mere præcise kast og kastelængden er tilsvarende længere, hvis man sammenligner med en kortere stang, hvor kastevægten er den samme. En længere stang vejer naturligvis en anelse mere, så her skal man også overveje, hvilket hjul som stangen skal matches med. Jeg har selv et let Revo ALX i str. 4000 siddende på min 9” model og selvom sættet måske balancerer som en anelse toptungt, så er jeg dog stor fortaler for at holde totaltvægten nede, ved at vælge et let hjul.

Når man er på jagt efter en ny geddestang, så kan det visuelle indtryk hurtigt få lov til at påvirke udfaldet af valget, for hvem vil ikke gerne have en stang, som ser fed ud? Personligt er jeg dog samtidig optaget af at sikre mig, at stangens forskellige komponenter er valgt ud fra en afvejning af kvalitet og lav vægt. Derfor synes jeg det taler “for”, når der på Beast Pro serien, eksempelvis er valgt Alconite guides, der både er lette og desuden rigtig fede, når du fisker med fletline. Desuden er stangen udstyret med kvalitets kork, som man virkelig værdsætter, når man skal holde om stangen i mange timer, mens temperaturen er lav, kontra håndtag af kunstmaterialer. Endelig er selve klingen opbygget af en kvalitetsprofil på 36T kulfiber, hvor “X-wrapningen” er bevaret helt ud til overfladen af klingen, hvilket bare ser super lækkert ud.

Nøddebrunt og simpelt design i X-wrap

Kort sagt, Beast Pro Spinning er det oplagte valg for dig, der fisker med flere forskellige agntyper og har brug for en hurtig, let og pålidelig klinge, til at sætte krogene i din næste drømmegedde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *