En fiskestang i bagagen, kan ofte tilføre ferieminderne lidt ekstra magi. Det er dog ikke ikke alle rejser, der egner til at medbringe et langt beskyttende transportrør. Med en flerdelt rejsestang er der imidlertid ingen undskyldninger, for at droppe mulighederne for et par fisketure, mens du er på farten. 

Netop udfordringerne med et langt og besværligt transportrør afholder desværre nogle fra at tage fiskestangen, eller endda flere fiskestænger, med på rejsen – særligt hvis der også indgår flyvninger på turen. En flerdelt rejsestang har dog den åbenlyse fordel, at den kan deles i mere end de gængse to eller tre dele, hvilket gør stangen let at pakke ned sammen med den øvrige bagage. Sådan en løsning var præcis, hvad jeg havde brug for, da jeg i sommers besøgte Færøerne sammen med familien og øjnede chancen for et par indlagte fisketure. 

Udvalget af stænger i Diplomat X serien dækker nærmest alle tænkelige fiskesituationer til spinnefiskeriet med fastspolehjul. Således findes der hele 18 modeller, der strækker sig lige fra korte stænger på 6,6 og op til 10 fods længde. Kastevægtene varierer tilsvarende fra de letteste modeller på blot 1-7 gram og op til den tungere afdeling på 40-120 gram. På vores tur til Færøerne skulle vi primært fiske fra kysten og havne med naturlig agn og blink, så valget faldt på en 4-delt 9” fods model og en 5 delt 10” model. Begge stænger med en kastevægt på 15-40 gram.

Stængerne leveres ikke blot i en traditionel stangpose, men også med et super praktisk og solidt stangrør. Stangrøret sikrer således, at selv med den mest tarvelige bagagehåndtering i lufthavnen, så skal dine stænger nok komme sikkert frem, uden at lide overlast. Faktisk er der også gjort plads til at du kan montere dit hjul på stangen under rejsen, men hvis du skal ud og flyve eller du skal konkurrere om pladsen i bagagerummet med andre, så vil jeg anbefale dig at pakke stang og hjul, hver for sig, for at undgå skader på hjulet. Når først du er fremme ved din destination kan du mere trygt montere hjulet på stangen og tage stangøreret med over skulderen i bæreremmen eller montere det på siden af rygsækken. 

Afhængig af længden på stangen, så er den enten delt i fire eller fem dele. De fem-delte stænger tæller modellerne over 8 fod. På denne måde, kan længden på transportrøret med stængerne holdes nede på blot 56 cm for de korteste modeller og 67 cm på de længste. Et stangrør på 67 cm kan i øvrigt pakkes ned i langt de fleste gængse kufferter. 

På vores tur til Færøerne kom stængerne i brug ved flere lejligheder. Det meste af fiskeriet foregik fra klippekysterne eller i havnenes dybere bassiner. Agnen var i de fleste tilfælde blink og woblere fra Sölvserien og det blev til et underholdende fiskeri efter særligt sej, lubber og torsk. Selvom vi ikke fangede nogen kæmper, så gav særligt de stærke sej masser af muligheder for at teste rejsestængerne overbevisende fightegenskaber. 

I perioder brugte vi også stængerne til bundmedefiskeri med makrelstykker som agn. Også i denne sammenhæng gjorde stængerne det godt, når vi skulle holde øje med stangtoppene, for at kunne registrere hug fra forsigtige fladfisk og rødtorsk. 

Aktionen på stængerne minder overraskende meget om en almindelig to-delt fiskestang med tilsvarende specifikationer. Aktionen vil jeg betegne som hurtig til medium-hurtig. Klassificeringen af kastevægt stemmer ganske fint overens med angivelserne på de modeller, som jeg har prøvet. Under fiskeri i en strømfyldt sund testede vi faktisk at gå 20 gram over de angivne kastevægte, uden af stængerne dog på nogen måde virkede egentligt overbelastede.

Kort sagt, så er stængerne fra Diplomat X serien et rigtig godt bud på en fed rejsestang, der både står distancen og samtidig ligger i et fair prisleje for en rejsestang at være. Stængerne egner sig endvidere fortrinligt for dem, som altid godt kan lide at have en stang liggende i bilen, hvis der pludselig opstår en uventet mulighed for en spontan fisketur. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *