Sommeren er efterhånden gået hen og blevet den tid på året, hvor min fluestang bliver luftet aller mest. I år var ingen undtagelse, da ferien gik til det Svenske Lapland.

Jeg stiftede sidste år bekendtskab med stallingen for første gang og dens skønhed har nærmest hjemsøgt mig siden. Så det var en klar drøm for mig igen, at prøve kræfter med ‘the lady of the stream’.

Det må man sige lykkedes, på alle tænkelige måder! Jeg havde held med både at fange de smukke fisk på nymfer, som jeg tiden inden afrejsen havde bundet hjemmefra. Desuden fangede jeg flere fisk på tørflue, blandt andet fisken på billedet øverst på siden. Det spændende fiskeri er stadig utrolig nyt for mig, så hver en fisk føles som en kæmpe sejr. Tørfluen der lander lige præcis der hvor den skal og flyder frit, så den lokkende kommer i synsfeltet hos den sulte fisk, der let og elegant kommer op og tager den. Modhugget falder, fisken fightes og ind over netrammen kommer den – hvis man altså er heldig!

Udover Stallingerne, blev der også brugt lidt tid på både ørredfiskeriet samt en enkelt tur efter gedder.

Jeg havde aldrig fanget en gedde på fluestangen, så det var allerede planlagt at det skulle have et forsøg. Inden vi havde fundet geddefluerne frem, fandt en lille gedde dog vej til min ørredflue. Så jeg kunne sætte kryds ved en gedde på flue, uden overhovedet at have givet det et forsøg. Det afholdt os dog ikke fra at tage en tur ud i båden og i løbet af de par timer fangede jeg 4 gedder. De andre to i båden fiskede med spinnestænger og poppere. Det er simpelthen så sjovt at se gedderne starte op 7 meter fra popperen og bare sætte direkte kurs inden de tager agnen i overfladen.

Sverige var fantastisk på mange måder. Midnatssolen der snyder ens hoved og træthed, den vilde natur med de majestætiske elge, den højtidelige tjur og lidt klodsede rensdyr og ikke mindst den konstante lyd af rendende klukkende vand. De smukkeste fisk, kogekaffe og den simpleste mad der bare smager så meget bedre ude i det blå. Jeg savner allerede at drikke af elven, lyden af det knitrende bål, og det rolige vand der nærmest virker hypnotiserende på en.

Selvom det er lidt trist at ferien er ovre, er det også dejligt at komme hjem. Sommer i Danmark byder jo på alt mulig fantastisk fiskeri, og jeg kan slet ikke vente med at komme igang igen.

Jeg fiskede med to forskellige setup.

Til tørflue/nymfe fiskeriet brugte jeg en Hardy HBX 9′ #6 med et Hardy MTX 5000

Og til streamer og geddefiskeriet brugte jeg en Hardy Ultralite 9’6″ #6 med et Hardy MTX-S 5000

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *