Irena Mathiasen bevæger sig sjældent langt omkring uden en fiskestang i bagagen. Det måtte en rigtig flot aborre sande i går, da den blev fristet over evne og kastede sig over en uimodståelig McPerch, som blev serveret på fineste vis af Irena – læs beretningen om den flotte aborre her:

Jeg havde et formiddags møde inde i Silkeborg og tænkte at det var en god undskyldning, for lige at tage fiskestangen med og kaste lidt efter et par aborre bagefter.
Det var lavvande og der var ikke rigtig gang i den. Fiskene var svære at lokke til hug på den store Abu Garcia Svartzonker McPerch Shad, men de enkelte stykker der huggede var dog også en smule bedre i størrelsen. Jeg beholdt troen på jiggen og fiskede videre. Jeg har haft rigtig fint held med netop den jig de sidste par gange, hvor det blandt andet også er blevet til en rigtig flot gedde.
Fiskeriet er varieret, nogle steder går man nærmest på stien hvor folk går ture, spiser madpakker og lufter hunde. Andre steder går du imellem træer og affisker de små åbninger i krattet.
Jeg sned mig ud ved et større træ, hvor man kun lige kan tage et kast eller to imellem rødder og udhæng. Jiggen nåede knap nok bunden første gang, før der kom et massivt hug. Jeg kunne straks mærke det var en god fisk! Da jeg så den første gang troede jeg knap nok mine egne øjne! Jeg begyndte straks at se for mit indre hvordan jeg kunne miste den på alle værst tænkelige måder og hvor mange fejl jeg kunne lave!
Da fisken netop huggede lige forfang brinken, var der ikke lang tid til fight – den blev holdt hårdt og skulle bare i nettet NU!
Men her kom jeg så på prøve. Med et lille kort net og almindelige sko – der måtte tænkes hurtigt. Jeg satte min ene fod ned på en rod under vandet og bad til alle verdens guder om at den ikke ville knække under min vægt. Med en hurtigt form for panik og kaos røg denne fantastiske fisk ind over net rammen! Det var SÅ meget de våde tær værd!
Det sjove ved ‘streetfishing’ er at man hurtigt kan få tilskure og jeg havde nærmest fået et lille heppekor på den anden side af åen.
Jeg havde ikke en jordisk chance for at håndtere fisken der, halvvejs nede i åen. Så en hurtig beslutning blev til at jeg tog benene på nakken og løb ned af åen til den første plads hvor jeg kunne få fisken i vandet og få den afkroget og kigget lidt nærmere på den.
47,5 cm og 1875 gram.
En fuldstændig imponerende drømmefisk med en kæmpe nakke.
Jeg fiskede med min Spinnestang IKE Signature i en 6,8 fod 2-15 gram Revo IKE hjulet i en str. 20 hertil en Abu Garcia Svartzonker McPerch Shad 7,5 cm

Abu Garcia Svartzonker McPerch Shad i farven baitfish

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *