Engang imellem sker det, at man finder en hel særlig agn. Nemlig en lykke-agn. Sådan en som altid kommer først på – eller som man altid finder frem når alt andet i boksen ikke virker. Sådan en agn, man nærmest føler en overtroisk tiltro til.

Sådan en agn er Berkley Sick Flanker blevet for mig.. Siden jeg i sommers erklærede den for min nye yndlings jig – efter at have fanget 3 aborre over 40 cm på ingen tid – så er det svært at sætte andet på for enden at linen, når jagten går ind på de store aborre.

I søndags ville jeg et hurtigt smut ned og svinge fiskestangen og som vanligt var min 7 grams jighovede monteret op med en Sick Flanker i farven ‘Brown Bleak’. Man får ofte hurtigt en fornemmelse af om fiskeriet er godt på dagen og det må man sige at det var! Jeg mistede hurtigt tal over de mange smukke tykke aborre der alle huggede hårdt og kontant på den 8cm store Flanker. Langt de fleste aborre var over 35 cm. Hvilket givet et fantastisk fiskeri.

Jeg skiftede plads flere gange, søgende efter den ene fisk på den anden side af 40 cm. Jeg ledte dog ikke længe, før der kom et godt tungt hug og jeg kunne med det samme mærke at det her, det var den fisk jeg var efter! Der startede en kaotisk fight imellem træer og under rødder imens jeg på jordskråningen gled og det endte som det ofte gør, med våde fødder. Hvad gør man ikke for at få en stor aborre i nettet? For gudskelov kom den i nettet! 45 cm og gude smuk! Med en høj nakke og i fin stand.

Efter et billede røg den hurtigt retur og jeg kunne lettet grine lidt for mig selv. Hvilken fisk! Jeg følte knap nok at min fisketur var startet, men den var allerede perfekt.

Jeg fiskede stille og roligt videre. Måske mere roligt nu, da dagen nærmest ikke kunne blive bedre. Eller, det troede jeg i hvert fald, for intet kunne forberede mig på hvad jeg krogede halvanden time senere.

Da hugget kom, var der igen ingen tvivl. Den her, den var stor! Jeg bliver sjældent sådan rigtig meget nervøs under landingen af en fisk, men det blev jeg godt nok da jeg så hvad jeg havde kroget. Da den lå i nettet kunne jeg knap nok tro mine egne øjne. Der lå den mest utrolige sej gammel kriger i nettet! Med flere ar og skader, tydelige tegn på at man ikke bliver så stor uden kamp. Aborren målte 49 cm. Og den ee uden tvivl en af de sejeste aborre jeg nogensinde har fanget.

Så hvis jeg var det mindste i tvivl, om Sick Flanker er min nye yndlings jig, så er jeg det bestemt ikke længere!

Jeg fiskede med min trofaste IKE Signature spin 6,8 fod 2-15 gram og Revo IKE hjul str. 20

1 thought on “Når man finder en lykke-agn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *