Som sportsfisker, så har du sikkert allerede stiftet bekendtskab, med en af de mange muligheder for at opbevare og organisere dit fiskegrej, i kasser og æsker fra PLANO. Nu er der kommet et par nye geniale løsninger til, der stiller sig på skuldrene af de i forvejen smarte produkter.

Amerikanske PLANO har gennem mange år leveret løsninger til lyst- og sportsfiskere over hele verden. Har du for eksempel haft dine gedde-woblere opbevaret i en PLANO 3700, ja så kender du både til mulighederne for fleksibel indretning og livslang kvalitet.

Blandt de seneste lanceringer findes nemlig PLANOs “Edge series”, der imødekommer kravene fra kræsne sportsfiskere, der ønsker ekstrem fleksibilitet til deres grejopbevaring, samtidig med at endegrejet både skal kunne holdes tørt og drænes for vand efter brug. 

Med de medfølgende “dividers” kan du selv indrette dine grejæsker præcis, som du har behov for.

Frøst og fremmest er Edge-serien genial, fordi den giver mulighed for en lang række fleksible indretninger, med de såkaldte dividers. På den måde kan du let og overskueligt organisere dit endegrej efter type, størrelse eller antal. Edge kan endvidere lukkes hermetisk tæt med hjælp fra O-rings-forseglingen i låget. Med en fuldstændig vandtæt æske, så skulle man naturligvis tro, at våde kroge og springringe ville have lettere ved at rustne, men æskerne er udstyret med en såkaldt genanvendelig “water-wick”, der suger fugten til sig.

Water-wick med ventilationskanaler, som suger fugten fra det grej, som har været i action.

Endeligt er æskerne udført i Rustrictormateriale, der på alle måder bekæmper rustdannelse. Nå ja, så er serien naturligvis forsynet med udskæringer, der gør at dine kasser kan stables og låses, uanset om det er hjemme på grejhylden eller i tasken. Er du typen, der har mange æsker, der pakkes og organiseres efter behov, så er der mulighed for at skrive, hvad du har i æskerne på EZ-labelsystemet med en almindelig tusch. Tuschen kan i øvrigt let tørres af igen med almindelig vinduespolering.

Har du mange grejkasser hjemme på hylderne, så kan der let skabes overblik med EZ-labelsystemet

Edgeserien omfatter to velkendte størrelser, der giver følgende muligheder for at indrette sig: PLANO Edge 3600: 27,9 x 18,4 x 4,1cm. PLANO Edge 3700 findes endda i tre forskellige “dybder”: Standard: 35,6 x 22,9 x 4,8cm, Thin: 35,6 x 22,9 x 3,5cm og Deep: 35,6 x 22,9 x 8,3cm.

Stowall er den næste genialitet fra PLANO. Stowall er en noget så simpel opbevaringsmulighed, som en vandtæt mappe. Mappen er lavet i TPU (termoplastisk polyurethan), der gør mappen relativt fleksibel, også ved lave temperaturer.

Hvis du også hører til blandt dem, som godt kan lide at skabe et overblik over særligt nye kystpladser med hjælp fra satelitfotos, så kan det klar anbefales at lave prints i høj opløsning og medbringe dem på fisketuren.

Materialet gør samtidig mappen utrolig slidstærk og dermed pålidelig i forhold til sin evne, til at skulle være vandtæt. Mappen er transparent, så du hurtigt kan skabe dig et overblik over indholdet, hvilket jeg har haft stor gavn af, når der pludselig har været brug for en særlig dims eller endegrej i en fart.

Spinnerbaits kan være uhåndterlige at organisere i normale grejæsker, men en stowall klarer let den udfordring
Fra en kysttur, hvor Stowall-mappen måtte hives frem fra wadejakken, da der dukkede en stime regnbueørreder op og der skulle tackles om til bombarda/microblink

Lukningen foregår ganske smidigt, og jeg har efter at have dyppet mappen helt under vand gentagne gange, blot en ting at sige – den holder 100 % vandtæt! Med andre ord, så er mappen fantastisk til opbevaring af kameraet og mobiltelefonen, når du vadefisker på kysten. 

Stowall er super smart, når du gerne vil beskytte dit kamera mod vand på fisketuren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *