ABU Garcia her i efteråret udrullet en af de helt store satsninger til 2022, nemlig serien SÖLV.

SÖLV serien består af en række nye og gennemtænkte produkter, som er målrettet og designet til havørredfiskeri på kysten.

Det er en storstilet og helhjertet satsning der står bag lanceringen af SÖLV serien som indeholder meget af det en havørredfisker der besøger kysterne i Skandinavien og begærer. 
Produkterne lanceres samlet under navnet SÖLV, og omfatter både 2- og 3-delte spinnestænger, kystagn i specielt udvalgte farver og modeller samt en række af tilbehørsprodukter, som eks. kystnet, huer/caps, halsedisse, æsker og en særlig ”lure wallet” som er en blød taske til opbevaring af gennemløbs blink og woblere.
Alt sammen tilpasset og udvalgt til kystfiskeri efter havørreder.


SÖLV AG2

SÖLV AG2


Som toppen af kransekagen for stænger målrettet til havørredfiskeri lanceres SÖLV AG2-spinnestængerne som er udviklet gennem et tæt samarbejde med de bedste havørredfiskere rundt om i Europa, hvilket resulterer i en række unikke kyststænger, der både er ekstremt lette, men som samtidig har fremragende kasteegenskaber. Desuden har stængerne i SÖLV AG2-serien masser af fleksibilitet, der sikrer et bedre krog-hold og dermed reducerer risikoen for at miste fisken i det afgørende øjeblik.
De 3-delte stænger sikrer en nem transport og stængerne leveres i lækre stangposer udført i fløjl.
Foruden de smukke kosmetiske detaljer, er stængerne i SÖLV AG2-serien desuden monteret med de bedste Fuji-komponenter, der både gør stængerne superlette og følsomme, men samtidig også i stand til at modstå de krævende forhold på kysten.

Specifikationer for SÖLV AG2-spinnestængerne

• Ultralet og slank 3-delt klingekonstruktion
• Klinge i premium-kulfiber (30/40T) for hurtig respons og høj sensitivitet
• Special-tilpassede aktioner, der kombinerer fantastiske kasteegenskaber med enestående fleksibilitet
• Superlette saltvandsbestandige Fuji Alconite stangøjer i rustfrit stål
• Fuji VSS hjulholder for ekstra komfort og holdbarhed
• Fem modeller der dækker alle situationer en havørredfisker kan tænke sig.

Foruden AG2 lanceres også en serie stænger der består af flere modeller og et dermed endnu breder udvalg, nemlig AG3.

SÖLV AG3

SÖLV AG3


SÖLV AG3-spinnestænger er en del af et helt nyt koncept fra Abu Garcia, som omfatter en række nye og gennemtænkte produkter, der er målrettet og designet til det skandinaviske havørredfiskeri på kysten. Produkterne lanceres samlet under navnet SÖLV, og med en serie af 6 forskellige stang-modeller fra 8,6 til 11 fod med forskellige kastevægte, dækker SÖLV AG3-serien både det lette fiskeri med små blink til fiskeri med tungere kastevægte op til 40 gram ved både kyst og åer.
Stængerne i SÖLV AG3-serien er alle forsynet med Seaguide®-komponenter i høj kvalitet, der kombinerer overlegen styrke med en høj følsomhed, mens opbygningen i superlet 30T-kulfiber giver en yderst responsiv klinge med fantastiske kasteegenskaber og en fleksibilitet, der reducerer risikoen for at miste drømmefisken.

• Superlet og slank 2-delt klingekonstruktion
• Klinge i High Modulus-kulfiber (30/40T) for hurtig respons og høj sensitivitet
• Special-tilpassede aktioner, der kombinerer fantastiske kasteegenskaber med enestående fleksibilitet
• Superlette Seaguide®-stangøjer i rustfrit stål
• Ergonomisk ”touch-blank” Seaguide®-hjulholder for ekstra følsomhed
• Seks forskellige modeller der virkelig gør AG3 til en alsidig stangserie!


En AG3 stang kombineret med det super lækre Revo ALX hjul er en fornem kombi!

Fælles for alle SÖLV – spinnestængerne er, at de er udviklet gennem et tæt samarbejde med de bedste havørredfiskere rundt om i Skandinavien, hvilket sikrer, at intet er overladt til tilfældighederne i jagten på kystens sølvtøj.

Hele SÖLV serien så sin naturlige introduktion i Danmark i den forgangne serie der løb af stablen på youtube, nemlig Sea Trout Smash, Sea Trout Smash 2 – Official Trailer – YouTube.
Her kunne vi følge ABU Garcia pro fiskerne Henrik Larsen og Jonas Kærlin kæmpe om hæder og ære med ABU Garcia SÖLV produkterne som våben.
Serien medførte at de to erfarne lystfiskere har fået et indgående kendskab til SÖLV produkterne og Nap & Nyt har derfor bedt dem begge knytte et par ord til stængerne som de benyttede under optagelserne til Sea Trout smash og som sidenhen har sikret sig en fast plads i begge de herrers arsenal.

Henrik Larsen:

Både før, under og efter Seatrout Smash Sæson to, har den 9 fod lange spinnestang fra Sölv-seriens AG2-program, været min absolutte favorit, til kystfiskeriet efter havørreder. Stangen har en kastevægt på 10-30 gram, hvilket fint balancerer mine behov, for både at kunne håndtere små lette og livlige kystwoblere og tunge slanke gennemløbsblink. Sammensætningen af de forskellige komponenter og bestanddele, er udvalgt på en måde, så de tilsammen har bragt stangens egenvægt ned på blot 140 gram. Det gør selvsagt stangen til et rigtigt behageligt arbejdsredskab, når den skal være i brug i mange timer af gangen, i løbet af en lang fiskedag. Selve aktionen er virkelig hurtig, hvilket i praksis betyder, at den “lader hurtigt” og derfor skal du kun bruge begrænset kraft, for at opnå lange selv lange kast. Tilsvarende er “afladningen” super stabil og pålidelig, hvilket både gør dine kast kontrollerede og yderst præcise. Topdelen udmærker sig ved at være ganske sensitiv, hvilket gør den eminent til at registrere og fremhæve de mindste ændringer i gangen på din agn.
Den tynde klinge sikrer at stangen under kastet, let skærer sig igennem kraftig modvind og derudover sikrer den tynde klinge dig, at du kun bliver minimalt udfordret under kraftig sidevind, hvor vinden ellers let vil “skubbe” til din stang og gøre det til en udfordring at mærke og reagere på forsigtige hug
“.

Jonas Kærlin:

Den stang jeg har fisket mest med er AG3, 8 fod i 4-24g. Stangen er utroligt let og er perfekt afbalanceret med et 2500 Abu Revo ALX. Det gør at jeg kan fiske en hel dag, uden at blive træt i skulderen. Den lette kastevægt er lige det jeg behøver til mit lette fiskeri i fjordene, hvor jeg ofte fisker med gennemløbere i 12-14 gram. Trods den lette stang, har den en solid rygrad og flexer helt ned i håndtaget, når man giver modhug på en fisk. Den lette spids gør, at selv det mindste hug planter sig i stangen, og man har hele tiden en følelse med, hvad der sker i den anden ende. Kort og godt en super lækker stang“.


Men SÖLV serien er meget mere end stænger. Endegrejet spiller en stor rolle for havørredfiskerne og alle har sine favoritter. ABU har med SÖLV serien naturligvis også haft fokus på endegrejet og i SÖLV serien vil der blive lanceret flere forskellige stykker endegrej hvoraf flere af dem blev testet med stor succes i Sea Trout Smash serien.


Stængerne samt en del af tilbehøret findes allerede i sortimentet hos grejhandlerne og mere er på vej så havørrederne kan ikke føle sig sikre ved de danske kyster i 2022!

SÖLV sikrer Sølvtøj på land!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *