Et blink der er et direkte resultat af havørredfiskeri ved de danske kyster!Ordene, “Toby – En uforlignelig fiskekammerat”, stammer fra biolog, fiskeskribent og lystfisker Steen Ulnits og beskrivelsen rammer på bedste vis den følelse der opstår når en effektiv agn med en legendarisk historie vinder indpas i grejæsken.

For Toby blinket har siden det blev udtænkt og efterfølgende introduceret i Nap & Nyt tilbage i 1956 gennemgået utallige forbedrende udviklinger og prøvelser, skabt historier og opnået hvad der i dag bedst kan betegnes som ”kult status”.

Udformningen alene er en historie for sig men blinket skal i korte træk imitere en tobis og blinkets navn skulle oprindeligt have været ”Tobis” indtil en ansat i Garcia i sin tid sagde at navnet burde være ”Toby” da det var nemmere at huske og således var Toby blinket navngivet.
De små finner der er placeret, bagerst på blinket er en historie i sig selv. De var ikke med på de første prototyper men kom senere med på blinket og blev senere en fast del af designet da de havde en positiv indflydelse på blinkets gang i vandet. 

I starten var udvalget ganske snævert og bestod kun af 7 og 18 grams modeller i sølv med orange finner. Sidenhen kom flere varianter til og i midten af 1960´erne bestod udvalgte af Sølv, Guld, Kobber og Zebra. Allerede i 1970 var der mere end 50 farve/størrelse varianter og op igennem 1970´erne så de velkendte brunlige (T), grønlige (D)og blå udgaver (BGL) dagens lys.
Herfra gik det virkelig stærkt og sidenhen har adskillige varianter i størrelser og farver være introduceret. Nogle er fortrængt af andre og mere effektive farver og andre er kommet for at blive.

Endnu et kvantespring tog udviklerne bag Toby blinket da der tilbage i 1969 blev udviklet en model specifik henvendt til trollingfiskere, nemlig Toby Salmo (30g/110 mm). Den forsvandt efterfølgende men er nu tilbage og er i dag sammen med det nyeste bud på en super trolling agn, Toby Magnum (60g/150 mm) fast indhold i grejæsken hos rigtig mange trollingfiskere som sværger til disse varianter.

Så stor en succes afføder beundring og agtelse og Toby har gennem årene stået model til et hav af kopier, hvilket må betegnes som den ultimative ære for en original. En original der vel og mærke har stået tidens prøve og gang på gang er lystfiskernes førstevalg.
ABU selv har også udnyttet den succes som Toby opnåede til at udvikle en serie af varianter, således at Toby frem til i dag har lagt navn til varianter som den Toby Slim, grødefri Toby Vass, det brede Toby Fat, det slanke Toby Rocket og såmænd også en special version kreeret som en slipsenål!Toby “hænger ud” på Daytona Beach, Florida

I dag tilbyder Toby serien det hidtil bredeste udvalg af agn i en vifte af farver og der findes et Toby blink til stort set alle situationer uanset om det er laksefiskeri i å/elv, trollingfiskeri, kastefiskeri fra mole og turbåd, geddefiskeri, spinnefiskeri i put and take søen eller til det fantastiske kystfiskeri efter havørred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *