Jeg er på ingen måde ikke den fødte fisker. Jeg elsker min seng og det at stå tidligt op, er bestemt ikke på listen over mine yndlings ting i livet. Når vækkeuret ringer klokken 02.45 søndag ‘morgen’ kan man godt blive helt i tvivl, er det her en god ide? Burde man ikke bare slukke det igen og opføre sig som almindelig mennesker der sover længe søndag morgen?

Fiskeriets lokkende trang sejrede endnu engang over sengens klør og den lange køretur mod den Jyske Vestkyst begyndte. Årets første havbars tur var begyndt, en dag jeg har set frem til utrolig længe. Fiskeriet er så præget af vind og vejr og det er bare ikke altid det passer med hullerne i kalenderen. Det var nok ‘meant to be’, at året første tur skulle være denne dag.

Jeg fiskede fra starten af med overflade agn i håbet om at fange min første ‘topwater havbars’. Det er ikke et fiskeri jeg har dyrket før til havbarsen, så det var super spændende. Jeg elsker at fiske gedder på denne måde og forventede lidt det samme – man står bare og forbereder sig på at få det største chok. Men alligevel kan intet forberede dig nok! Mit hjerte slog nok tre slag over, da overfladen eksploderede og min agn forsvandt! Jeg havde en fisk på krogen og det føles som en fin en! Efter en kort men kaotisk fight og landing lå fisken skinnede i nettet – årets første havbars! Et hurtigt mål afslørende at den var 54 cm og efter et lyn photoshoot røg den retur til havets bølger. Hvilken perfekt start!

Morgen blev stille og roligt til dag og solen begyndte at bage, hvilket lokkede badegæster, ravsamlere, hundeluftere og andre lystfiskere til. Vi forsatte vores fiskeri nogle timer med lidt forskellige agn som jigs, topwateragn og blink, hvor vi både fangede og mistede havbars på det hele. Et par makreller blev det også til og vandet kogte til tider af småfisk det sprang for livet. Omkring middagstid vendte vi snuden hjem af, godt trætte men glade og tilfredse efter en faktisk tur med flotte havbars på land. Det var SÅ værd at vågne klokken 02.45 for!

Jeg fiskede med det samme grej jeg bruger til mit laksefiskeri.
Stang: Abu Garcia Victis 9’2” 9-28 gram
Hjul: Penn Clash ll 3000
Line: Fireline Ultra 8 0,20 mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *