ABU Garcia Altum 20DLC

Digital teknologi vinder frem på trollinghjulene…

Foråret markerer en massiv start på trollingfiskernes jagt på blanke laks og havørreder og landet over ses småbåde på landevejene og i de danske havne, på vej ud mod nye eventyr.
Det er med disse lystfiskere i tankerne at ABU Garcia har skabt og introduceret ABU Garcia Altum DLC Syncro som med rette kaldes et meget interessant hjul model til alle trolling entusiaster .

Hjulet løfter og viderefører arven efter de populære Alphamar LC Syncro som var udstyret med en mekanisk linetæller.
ABU Garcia Altum DLC Syncro er som noget unikt forsynet med en digital linetæller med lys, samt en justerbar angivelse af linetykkelse, der sikrer en mere præcis angivelse hvor meget line der rent faktisk er ude. Desuden kan linetælleren indstilles til både at vise fod og meter.
Tælleren går i dvale efter 15 minutter, men bare rolig – tæller tallet huskes naturligvis!
Bevæger spolen sig, trykker man på powerknappen eller drejes der på håndtaget vågner linetælleren op fra sin dvale, klar til action!

Hjulet er udstyret med et ekstremt præcist og pålideligt Carbon Matrix™-bremsesystem som virkelig imponerer. Til bremsesystemet hører også en ”Syncro” funktion der giver mulighed for at reducere bremsetrykket med 50 procent ved blot at dreje håndtaget en 1/3 omgang tilbage. Denne funktion er særdeles nyttig under fight og landing af større, voldsomme fisk og når endegrejet skal sættes på downriggeren.

Napognyt.dk har taget kontakt til lystfisker, småbådsskipper og professionel fiskeguide, Per Sjøstrøm for at høre om hans erfaringer med Altum hjulet.
Per kommer fra forgængeren Alphamar men udskiftede dem for et par sæsoner siden med 30 stk Altum i størrelse 20 som nu har mere end 150 ture på samvittigheden og har klaret jobbet ombord på Pers to guide både over al forventning.
Som det første og absolut bedste fremhæver Per SYNCRO bremse funktionen som som Altum er udstyret med.
”Det er ganske enkelt det bedste at arbejde med!” fortæller Per.
 Man kan med lynets hastighed reducere bremsetrykket hvilket er en fremragende funktion når der fiskes med kunder som ikke nødvendigvis er velbevandrede i fiskehjul og deres bremser. Derudover er det også en kærkommen funktion når der skal sættes grej på downriggerne.

Den nye smarte digitale linetæller er også et kapitel for sig. ”Den er nem at arbejde med og har fungeret upåklageligt” fortæller Per som dog for en sikkerhed skyld skifter batterierne i tælleren én gang årligt for at undgå manglede tæller informationer. Batterierne i tælleren er dog nomineret til noget længere levetid.
Nap og Nyt kan fortælle at Per og flere andre har fisket med Altum gennem tykt og tyndt, i frostvejr, is belagte og brugt dem til kilometervis af lakseudløb og de står stadig klar når bådene skal ud.

”Et super trollinghjul hvor man får et rigtig meget hjul til en god pris. Faktisk forstår jeg ikke de er så billige!” slutter Per…

ABU Garcia Altum DLC fås i tre forskellige størrelser, 12, 16 og 20 og både 16 og 20 tilbydes i både højre- og venstrehåndsmodeller.

Specifikationer:
– Digital linetæller med lysfunktion og justerbar angivelse af linetykkelse.
– 2 rustfri stålkuglelejer.
– Hjulramme og gavle i let og meget stærk grafit.
– Aluminiumsspole, der sikrer en høj styrke og lav egenvægt.
– Carbon Matrix™- bremsesystem for et blødt og præcist bremsetryk.
– Syncro™-bremsefunktion, der giver mulighed for lynhurtig bremsejustering.
– Duragear™ i messing, der sikrer gearet en høj styrke og lang levetid.

Gearing:
Str. 12 – 5.1:1
Str. 16 – 4.7:1
Str. 20 – 4.7:1

ABU Garcia Altum 20DLC hjul i aktion på en af fiskeguide Per Sjøstrøms både. Hjul der dag efter dag beviser sit værd på havet.
www.veronasportsfiskeri.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *