Færøsk sildehaj på 221 kg gav 4 timers fight

0

Napognyt.dk har modtaget denne fangstrapport fra Færøerne, hvor den lokale lystfisker Tórik Rouah har oplevet et utrolig spændende fiskeri efter store sildehajer.

Fangstrapport

Så er hajfiskeriet igen i gang her oppe på Færøerne. Efter at have været væk i nogle år er sildehajerne igen kommet ind mod øerne i stort antal, og det har givet de kommercielle fiskere, der fisker torsk med snelle, gummimak og lodder, store problemer. Hajerne tager fiskene og bider de kraftige nylonliner over, hvilket er til stor ærgrelse og irritation for fiskerne, der mister deres tackler.

Efter at have hørt om fiskeriet og oplevelserne med hajerne, som typisk er sket på småbådene, tog Tórik Rouah ud på en tur lørdag den 20. februar i sin 7,5m rib-båd for at afprøve sit hajsæt, der var blevet indkøbt til formålet. Han havde inden da været forbi hos butikken, Jógvan Weihe, der sælger PENN-fiskegrej og købt sig en PENN SQUADRON JIG 80 punds stang og et PENN SPINFISHER 7500 hjul med påspolet SPIDERWIRE DURA-4 fletline i 0,40 mm. tykkelse.
Tórik havde trollet et kort stykke tid med en agnet makrel, da der pludselig var noget der tog agnen. Tórik greb hurtigt stangen og lod fisken løbe lidt, inden han gav modhug.

Han kunne hurtigt mærke, at det var en stor fisk i den anden ende, som tog et meget hurtigt udløb, og det eneste Tórik kunne gøre, var at holde fast på stangen, så den ikke gled ud af hans rystende hænder. Dette var hans første haj, så han var naturligvis både nervøs og spændt på, hvordan han skulle håndtere den brutale fisk.

Hajen tog et tungt udløb nedad mod bunden og stoppede på ca. 60m dybde. Efter ca. 4 timer med udløb, og med efterfølgende forsøg på at pumpe fisken op, lå hajen et stykke tid på ca. 3m dybde under båden, indtil Tórik endelig kunne presse hajen ind til båden og sætte gaffen i den. Efter at have sikret hajen kunne Tórik – helt udmattet – sætte stangen fra sig, og hans første haj var langt om længe blevet en realitet.

Hajen blev anslået til at veje ca. 190-200kg, og allerede mandagen efter tog Tórik ud igen, hvor han på samme plads fangede endnu en sildehaj – denne gang et endnu større eksemplar på imponerende 221kg.

Mvh
Charles J. Olsen, Færøerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *