Foto: Christian Flinker.

Ny brancheforening vil styrke dansk lystfiskeri

Dansk Lystfiskeri er navnet på den nystiftede brancheorganisation, som samler alle virksomheder, der arbejder aktivt med lystfiskeri og lystfiskere i Danmark. Eksempelvis fiskesøer, grejproducenter og -butikker, turbåde, selvstændige fiskeguider og -turisme.

Den 19. januar 2022 var der stiftende generalforsamling, og opbakningen var tydelig at mærke. På trods af mange coronarelaterede afbud var omkring 70 nøglepersoner fra danske lystfiskervirksomheder mødt op på Lundsgård Gods i Kerteminde.

– Udviklingen af lystfiskeriet kan ikke ske uden, at grundlaget i form af fisk og natur er til stede, og arbejdet med at sikre den del, er derfor en også en helt naturlig del af det arbejde, der ligger forude for Dansk Lystfiskeri, forklarer Christen Stenild, direktør for fiskegrejsgrossisten Pure Fishing.

Større gennemslagskraft
For Danmarks Sportsfiskerforbund bliver det en styrke at få et tættere samarbejde med den kommercielle gren af lystfiskeriet, understreger forbundets formand, Torben Kaas:

– Vores stemme trænger bedre igennem på Christiansborg, når vi kan redegøre for lokaløkonomi, skattegrundlag og arbejdspladser forbundet med lystfiskeri.

Brancheforeningens overordnede formål er naturligt at varetage medlemsvirksomhedernes erhvervsmæssige og økonomiske interesser – blandtandet ved at fremme både antallet af lystfiskere og fiskebestande i Danmark.
Foreningen forbereder også tiltag, der har fokus på at udvikle branchen og fortsat skabe vækst og øget grundlag for erhvervet.

Organisationen kommer til at være et naturligt centrum for fælles projekter i branchen såvel som at være branchens politiske talerør. Blandt andet forventer Dansk Lystfiskeri at sidde i Fiskeristyrelsens paragraf 7-udvalg, hvor vigtige politiske beslutninger om fiskeri og forvaltning af fiskevande i Danmark træffes.

Kampvalg i Kerteminde
I Kerteminde blev der talt bredt om nødvendigheden af en sådan organisation og de mange indsatsområder, der er at tage fat på fremadrettet. Ud over formalia såsom godkendelse af vedtægter og fastsættelse af kontingent, blev foreningens bestyrelse valgt ved et kampvalg, der gav en del spænding i salen.

Dansk Lystfiskeris bestyrelsesformand, Peter Lyngby, glæder sig over brancheforeningens brede opbakning:

– Efter knap et års forarbejde er stiftelsen af brancheforeningen en historisk dag for lystfiskeri i Danmark. Med opbakning fra både producenter af fiskeudstyr, grossister, detailbutikker, NGO’er, turbåde, mediefolk og fiskesøer har vi fuld tillid til, at Dansk Lystfiskeri hurtigt får vokseværk. Nu er vi klar til at tage arbejdshandskerne på og begynde arbejdet for at forbedre fiskemulighederne for alle lystfiskere i Danmark.

For yderlige info kontakt Dansk Lystfiskeri: info@dansklystfiskeri.dk
Bestyrelsesformand, Peter Lyngby telefon 2888 8423.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *