Søndag var afsat til vinterens første havørredtur for denne sæson, hvilket jeg virkelig har set frem til. Vinterfiskeri på kysten er uden tvivl noget af mit absolutte favorit fiskeri på hele året. Drømmen om den helt store blanke overspringer lurer altid i baghovedet, og selvom det jo næsten aldrig er den kæmpe store fisk der hugger, så er det noget af det mest tilfredsstillende at fange en smuk blankfisk i den isende kulde, uanset størrelsen. Jeg elsker at fødderne nærmest automatisk, bevæger sig lidt hurtigere for at holde varmen og at kulden giver den skønneste naturligt kulør til røde kinder, i den ellers så grå og kølige verden.

Men denne weekend var det ikke kun mine røde kinder der lyste op. For havørredfiskeri endte lidt mere farverig, da jeg krogede en af de mange undslupne regnbueørreder der lige nu husere rundt i hele Danmark. Så selvom jeg ikke lykkedes med at fange en af Djurslands blanke havørreder i denne omgang, så er en mindre ’Burhøne’ i vores vande en helt okay erstatning.

Sölv nettet virker også helt perfekt til en regnbueørred.

Mit kyst setup består af stangen Sölv AG3 8’6″ 4-24 gram og hjulet er et Abu Garcia ALX 2500

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *