Kulminationen på dette års karpejagt!

0

JRC Pro Martin Olsens 2022 har budt på et fantastisk fiskeri i 5 forskellige søer, læs hvordan det gik her:

Fra årets start blev der lagt planer for hvordan og hvor der skulle satses i de valgte søer.
Den helt store skælkarpe har i mange år plaget mig, så den skulle der arbejdes sten hårdt på i den først del af efteråret.

Skælkarpen lykkedes efter en del ture, hvor der lige skulle fin justeres en smule på tackler, fodring osv før de trygt kom ind over pladsen i det klare vand. 16,9 danske kilo blev top vægten på årets skælkarpe sats! En forbandelse var brudt, efter en skæller på 12,1 kg har været pr i de sidste 15 år.

Ved efterårets start havde jeg to vande i tankerne som begge indeholder store fisk. Begge søer bliver dog fisket ret meget, så det ville sikkert ikke blive nemt. Efter et utal af gå ture om begge søer igennem nogle uger , fandt jeg frem til et område i begge hvor der skulle satses forskudt at hinanden.

3 spots blev fodret i begge, med små mængder af hampefrø, tigernuts og boilies igennem 2 uger.
Første dobbelt overnatning forløb uden et eneste signal fra søens karper! En enkelt overnatning ugen efter forløb som de første to! Ingen tegn på at karperne skulle have fundet frem til foderet.
Men på tredje tur kom første fisk forbi, en smuk gammel spejlkarpe på 13,7 kg. Men ikke en fisk i den størrelse som der ellers var blevet fortalt om at der skulle være i søen!

07:30 anden morgen kom der et par forsigtige bib fra højre stangen på et KD rig bundet af materialer fra JRS’s nye sortiment CONTACT med en 18 mm Scopex/banan og en 12 mm Orange Dream pop-up fra CFC Bait, dette lå ud ved et mindre åkandebælte 75 meter ude. Linen stramme op og blev stående der, et enkelt bib mere og jeg tog stangen og det der havde taget min agn føltes helt anderledes.
Tunge og rolige hoved ryst, ingen udløb men gik bare tungt og urokkeligt. Efter en længere fight med en fisk som helt selv bestemte hvordan det hele skulle forløbe kunne jeg nette en massiv spejlkarpe som var i en størrelse jeg kun har set i udlandet!
Da den enorme fisk lå på afkrognings måtten kunne jeg med det samme se at dette var ny pr i Dk. Lang, høj og utrolig bred!
Efter at have vejet den flere gang kunne jeg notere mig en ny pr på hele 23,5 danske kilo med en længde på 92 cm. Kun 100 gram fra den officielle danske rekord.
Et par kammerater blev ringet op og bedt komme for at hjælpe med fotografering og kontrolvejning, inden den fik sin frihed igen efter et par hundrede foto.

Jeg har i år testet det nye tackle sortiment CONTACT fra JRC på alle måder i gennem en hel sæson hvor der er fisket alt fra lavt til dybt, store som små søer, blød og hård bund. Ikke en eneste gang har materialerne svigtet, trods karper både har siddet urokkeligt fast i grøde, trukket liner/forfang hen over skarpe kanter med muslinger og sten.
Alverdens forskellige tackler er blevet bundet, lige fra simple hair rig til nogle af de mest advanceret.
Sortimentet er enormt bredt og gør det muligt at kunne binde alle slags tackler til en hver situation inden for karpefiskeriet.

Tøv ikke med at få prøvet JRC’s nye sortiment CONTACT!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *