Magiske Lapland og de farverige stallinger

0

Siden jeg for to år siden stiftede bekendtskab med stallingen for første gang, har den forbløffet mig med sin skønhed, hver eneste gang jeg ser den. Den farverige laksefisk der nærmest lyser krystalblå igennem elvens klare vand, er svær ikke at blive draget af. Nok var jeg taget til Sverige i jagten på drømme-ørreden, men når man står blandt fisk der sultent tager insekter på overfladen, er man glad for at have medbragt en lettere stang. Jeg er ikke kendt for at holde fokus på én fiskeart, så selvfølgelig lod jeg mig hurtigt overtale af de lokkende stallinger.

Den ene dag brugte jeg en times tid med tørfluen. Efter at have både tabt en god fisk og misset at sætte krogen på et par stykker, var lykken stor da jeg endelig havde fast kontakt til en bedre fisk.  Efter en kort fight smuttede den fantastiske fisk indover netrammen og jeg blev noget mundlam. Det viste sig at være en ny personlig rekord og jeg var slet ikke til at skyde igennem!

Dagen efter tørflue-succesen brugte jeg igen en lille times tid på stallingerne, men denne gang med en nymfe i stedet for en tørflue. Det var yderst effektivt og jeg fangede både små ørreder og stallinger i alle størrelser.  Det er nærmest som om at det er to vidt forskellige former for fiskeri, selvom teknikken groft sagt er den samme. En frit flydende flue i den stærke elv med strømkanter, bagvande og andre udfordringer der tester ens mende teknik. Jeg bliver gang på gang mindet om at fiskeri i ”rigtigt” strømvand er noget helt andet, end at fange havørreder hjemme i den lokale å.

Selvom dette efterhånden er min tredje ferie til fantastiske Lapland, så lærer jeg stadig en masse hele tiden og jeg er helt sikker på, at jeg også lærer videre næste gang jeg kommer på de kanter.

En ting er dog sikkert. Lapland har en særlig plads i mit hjerte og jeg kommer til at blive hjemsøgt af  ’drømme ørreden’ som rettede min krog og som jeg mistede, de utrolige stallinger der lysende vifter med det store sejl i strømmen og lyden af den brusende elv der nærmest er terapi for sjælen.

Jeg fiskede med en Hardy HBX 9’ #5 stang og et Ultraclick 5000 hjul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *