Når sommervarmen rammer landet, så trækker ydertimerne af døgnet ofte mere i Hardy Pro fisker Morten Jensen end dagtimerne.
Havørrederne udnytter de køligere tidspunkter på døgnet til at søge føde langs kysterne. Naturligvis kan de også fanges om dagen, men natfiskeriet byder gerne på mere aktive fisk, og derudover en yderst spændende og sansefyldt oplevelse.
Pladsen kan med fordel vælges ud fra parametre som god dybde tæt på land, habile strømforhold og god sigt i vandet. Vælg gerne fralandsvind af flere årsager. Det varme overfladevand skubbes ud og det køligere vand dybere nede, trækkes mod land, hvorefter havørreden trives bedre på denne årstid.
Det er det alt andet lige en federe oplevelse at kunne se og høre fiskene omkring og placere skumfluen i områder man tror på.

Grejet består af et flydeline setup og hel-liner kan faktisk mindske problemer med linekludder som skal rodes med i mørket. Det kan være en joker at medbringe en ekstra stang med at andet setup så man hurtigt kan skifte, hvis fiskene ikke er aktive i overfladen. Fluer som den klassiske cigar, muddleren og de nyere skumfluer fungerer perfekt.

Skumfluen for enden af Hardy Ultralite X fluestangen har igen sikret succes!


Ideen er at skabe en silhuet mod nattehimlen. Derfor skal fluen (modsat andre tidspunkter) ikke være transparent. Skumfluen sidder oftest på mit forfang, da flydeevnen er så god, at der ikke skal skiftes fluer i løbet af natten. Fluerne kan tages ind i hurtige ryk eller monotont. Det skaber forskellige spor i overfladen og det kan være det som gør udslaget. Den monotone, som skaber et kontinuerligt “V” bag fluen har for mig vist sig mest effektiv.
Der vil komme “døde” perioder i løbet af natten, da havørreden ofte jager i kortere intensive perioder, og ganske tit er de bedste tidspunkter starten og slutningen på natten. Særligt hen mod sensommeren kan det betale sig at blive lidt længere på pladsen da havørreden så småt indstiller sig på efterårets komme.

Knæk og bræk i de lune sommernætter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *