Sæsonen for havørredfiskeriet i vores åer er i fuld gang og Irena Mathiasen har været afsted med fluestangen. Det er lykkedes hende at overliste et pragteksemplar. Men hvorfor er det, at det der natfiskeri er så spændende?

”Det er svært at forklare folk som ikke fisker om natten, hvorfor det er helt igennem fantastisk at gå rundt i mørket, kaste fluer som sidder fast i buske og træer. Glide på skråninger og træde ned i bløde huller så ens hjerte flyver op i halsen. Hvorfor det er helt vildt fedt at få de største chok, når man vækker en sovende agerhøne der letter lige ved siden af sig, eller når en vandrotte springer i vandet, centimeter fra ens fod. Hvorfor man gider stå og kludre linen ud i dobbelt så lang tid som normalt, fordi man ikke vil tænde sin pandelampe eller hvorfor man gider nøjes med kortere søvn fordi man pludselig fumler rundt i natten til klokken et, to eller tre stykker.

Jeg havde præcis sådanne en af de aftener her den anden dag. Træerne på modsatte side var på magisk vis tættere på end de plejer og mine kast var dårlige. Jeg fik gentagne gange lidt kludder på linen, og det ene dyr efter det andet var ved at give mig et hjerteanfald. På en eller anden mystisk måde fandt jeg roen i det hele og fiskede stille og roligt ned over stykket. Pulsen kom dog for alvor retur, da der ude midt i åen var en stor fisk der tog fluen. Den hopper ud af vandet inden jeg fik tændt min pandelampe, og trak ellers bare tungt og dybt langs grødekanten. Pludselig flyver den helt fri af vandet igen og jeg kan godt se at det er en rigtig fin fisk! Jeg får slået mit net ud, men da fisken begynder at trække opstrøms trasker jeg efter for bedre at have styr på at den ikke satte sig i grøden. Havørreden var endnu ikke færdig med at holde gymnastikopvisning og havde et højt hop tilbage i sig inden det lykkes mig at liste den i nettet. Her er det bestemt en fordel med et net med et lidt længere skaft, så selvom Spike nettet er designet til rovfiskene , fungerer den perfekt for mig i åen. Under fighten var jeg godt klar over den var stor, det kunne jeg både mærke på tyngden i stangen men bestemt også på selve fighten. Da jeg tog et kig ned i nettet blev jeg alligevel godt overrasket over hvad jeg så i pandelampens skær. Jeg havde i bilen på vej mod åen netop sagt at jeg håbede at ramme en fisk på 70+ cm igen i løbet af denne sæson. Jeg greb min telefon og ringede min kæreste op, som gik længere opstrøms.

“Jeg har min 70’er i nettet!” udbrød jeg, stolt, glad og med rystende stemme. Jacob kom løbende ned på ingen tid. Vi kunne begge to godt se at den her havørred, var bygget helt specielt, så vi fik med lidt teamwork hurtigt vejet fisken i nettet og målt den i vandkanten. Jeg kunne herefter genudsætte den mest massive havørred jeg nogensinde har fanget. 72 cm og 5 kg!!! Jeg ramte en drøm af en havørred, på sæsonens første fangst. Det er jo fuldstændig urealistisk.

Så næste gang jeg skal fortælle hvorfor, jeg igen og igen skipper nattesøvn for at vælte rundt langs åen og teste min tålmodighed og mit hjerte, så viser jeg denne fisk. Fordi den havørred lige her, er det perfekte eksempel på hvorfor. Fisk som denne gør det hele værd”, slutter Irena Mathiasen.

Mit å setup består af en Hardy Ultralite 9`6″ #6 samt et Hardy Ultra disc 5000.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *