Gårsdagens fiskeri gik ikke helt som forventet fortæller Irena Mathiasen i en dugfrisk rapport fra Silkeborg Søerne.

Jeg var endnu engang draget ned i Silkeborg midtby for at se om jeg kunne overliste en af søørrederne, der efterhånden er blevet lidt af en besættelse for mig. Efter at have rendt diverse stræk igennem med søørredgrejet skiftede jeg taktik og prøvede at få hul igennem til de store aborrer.

De var ikke meget for at lege med og generelt var der ret lukket hele dagen. Tordenvejret og den kraftige regn dagen før havde muligvis noget at sige på det punkt, men man er vel stædig.

Jeg havde flere gange fisket omkring en af åens fine gedder, der nærmest ikke kunne være mere ligeglad med mig og min jig. Om den pludselig bare havde fået nok min jig eller om den rent faktisk var blevet sulten, ja det ved ingen. Men i hvert fald kunne jeg stå og mærke mit hjerte hoppe et slag over, da jeg så den pludselig vende og svømme med fuld fart direkte mod min jig.

Fighten var lettere kaotisk, da gedden hapsede jiggen lige ved et stort træ der går ud i åen. Så jeg måtte navigere omkring grene og rødder. Det er virkelig en fordel at gå med grej man både kender godt og stoler på. For her måtte jeg presse det lette aborregrej en del mere end normalt.

Nettet på min ryg var alt for lille til at skovle den store fisk i, så den måtte håndlandes. Tredje gang jeg havde den inde for rækkevidde lykkedes det mig at få fat på dyret. Den kvitterede med at give mig en god rusketur der resulterede i en fin blodig hånd. Så kender man geddefiskeriet igen.

Efter at have holdt den op til det kørende kamera på telefonen kunne jeg sætte den smukke gedde tilbage i vandet, der ikke tøvede et øjeblik. Så snart den mærkede jeg løsnede grebet det mindste, var den væk.

Så selvom det hverken blev til søørreder eller aborre, kunne jeg vende snuden hjemad med en endnu en dejlig oplevelse i hukommelsen.

Jeg fiskede med IKE Signature spin i en 6,8 fod 2-15 gram og et Revo IKE hjul i str. 20.
Gedden huggede på en Svartzonker McPerch Shad i farven baitfish.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *