Nap og Nyt har modtaget en fin beretninger fra Thomas Kjærgaard i vores konkurrence om en tur til Abu Stugan ved Mørrumsåen. Læs hans historie om Atom blinker her.

Min første erfaring med Abu Garcias endegrej må være fra start 90érne, ved den lokale å på jagt efter aborre med min lille stang. (havde ingen idé om brands og mærker i 4-5 års alderen. men i dag genkender jeg uden tvivl den røde farve, metaløjerne og korken som en Abu klinge).

Jeg var udstyret med prop og orm mens min far gik længere ned langs åen, ned hvor den slog knæk og sivene stod i kanten. Helt ned til den ældgamle stenbro hvor vi børn af lystfiskere havde hørt historier om at de store gedder stod, dem med mos på ryggen og store som en voksen mand. Der er sikkert i bedste lystfiskerstil langt liiidt ekstra på dimensionerne, men vi åd det hele råt!

Inden han gik fik jeg et kig i hans grejkasse, massere af blink og der i det ende rum lå der nogle som fangede min opmærksomhed, det var noget helt andet end de blanke blink. Det var de klassiske Hi-low´s. Jeg har stadig en enkelt af dem udstillet i mit grejrum hvor jeg laver rigs, opfinder diverse annordninger til båd og fiskekajakker samt laver guides om predator fiskeri til Youtube og selvfølgelig har enorme mængder af fiskegrej.

Min far gik bort for nogle år siden, men glæden ved lystfiskeret som smittede af på mig da jeg var lille, hænger stadig ved og er en stor del af mit liv i dag.

Som dengang, er Abu Garcias endegrej stadig fast inventar i vores Plano kasser når vi jagter gedder i de jyske søer/åer og brakvand.

Vores favorit er som fra dag et det legendariske Atom blink gerne i 25 g og firetiger farven.

Selvom der hele tiden vælter nyt endegrej ind fra alle producenterne, er det kun få der bliver klassikere som Atom blinket er blevet det. Vi elsker at prøve nyt grej af, og budgettet for dette er noget som ALDRIG vil blive diskuteret i samlevers nærvær blandt os fiskekammerater…

På trods af at jeg som regel medbringer 3 store plano kasser i 370 0serien der er proppet med hovedsageligt softlures i 19cm og op efter.

Moderne softlures er fantastiske realistiske med lyd og lugt osv. Men nogle dage hjælper det ikke på geddernes huglyst. På de dage eller i de døde perioder i løbet af dagen, hvor man er ved at opgive håbet, men som lystfisker ordsproget siger “Så længer der er en krog i vandet, er der håb” og den sidste krog der bliver prøvet sidder på et Abu Garcia Atom blink når vi er ude på vandet.

Blinket kan gå utroligt langsomt og stadig have sin karakritiske gang i vandet, så selv den mest dovne gedde kan nå at lette sig fra bunden og hugge. Og en enkelt fisk kan vende frygten for en nul tur og give fornyet energi, når man sidder med våde fingre og små fryser i kajakken på jagt efter sømkasserne.

Hvis du skulle have forvildet dig ind på en af mine Pike Hub film på Youtube, hvor snakken omhandler hvad jeg syndes du skulle have i din grejboks for at forbedre dine chancer for en drømmefisk. Kan du være sikker på at Atomblinket bliver nævnt. Det kunne fange for 75 år siden da det første gang kom på markedet (hvis jeg husker korrekt) og det kan stadig den dag i dag!

Der er kommet flere farve varianter til siden dengang men opskriften er den samme, og viser du et ny købt blink til din bedstefar kan han helt sikkert også genkende det.

Har selv kørt forbi Abu Stugan et par gange, og selvom fiskestangen var med i bilen, stod den også på ferie med små børn osv… Så tiden har aldrig været til en heldagstur til Abu land desværre.

Heysan och Skit Fiske!

M.v.h. Thomas Kjærgaard Badass Baiters

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *