Forårslaks, 92 cm og 7,7 kg

Forårslaks, 92 cm og 7,7 kg

Vi skriver den anden weekend siden premieren og åerne er, efter omstændighederne, næsten mennesketomme eller med markant færre lystfiskere langs åen end normalt. Kvoten for de store laks er åben i både Skjern Å samt Storåen. Men på trods at dette, er fiskepresset nærmest forsvundet.

I går fiskede jeg Skjern Å, hvor der var god plads på mange parkeringspladser samt langs åen, hvilket ligeledes blev bekræft af flere. I dag (søndag) fiskede jeg i Storåen og situationen var igen den samme, god plads både langs åen samt på parkeringspladserne (som jeg besøgte og bekræftet at dem, som jeg har talt med).

Det kan kun være et udtryk for, at mange ser de sparsomme fangstindrapporteringer på nettet og tænker, ”der er ingen grund til, at tage i åen”. Denne tendens er desværre selvforstærkende, da færre lystfisker ved åen, er ensbetydende med færre fangster.

Men på trods af få fangster, lykkes det mig alligevel, at kroge og lande denne fine forårslaks fra Storåen på 92 cm og 7,7kg. Laksen hugger omkring kl 09.45, efter små 10 min. fiskeri, hvor jeg kun nåede over 2 pladser.

Dagens mantra må være, at uanset hvad ”nettet siger”, så er der laks af fange i åerne, blot man kommer afsted. De er, trods alt, ekstrem svære at fange, hjemme fra sofaen……

Tight lines & god søndag til alle.

Frederik

Forårslaks Storåen
Forårslaks Storåen
Forårslaks, 92 cm og 7,7 kg
Forårslaks, 92 cm og 7,7 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *