I forgårs var jeg nede i Silkeborg midtby for at se om jeg kunne overliste en af Silkeborgs søørreder. Jeg var så heldig at krogede en rigtig fin ørred og hurtigt kom der tilskuer på, han ærgede sig næsten mere end jeg da jeg desværre mistede fisken helt inde under land. Ærlig talt, jo det var ærgerligt men det var egentlig bare fedt at have kroget en ørred – hvilket var min første kontakt i år på søørrederne.

Da jeg var ved at være færdig med dagens fiskeri og begyndte at vende snuden hjemover, opdagede jeg en masse småfisk som sprang for livet. Nogle store aborre viste sig at jage i stimen og jeg kunne da godt lige vente med at gå hjem og i stedet tage et par få kast. Jeg skiftede hurtigt mit blink ud med et lille jighoved og en Svartzonker McPerch Shad i farven baitfish. Jiggen som nogen måske ved er min all time go to jig. Et par få kast blev til mange for der var virkelig gang i fiskene! Jeg fangede en del rigtig fine aborre mellem 35-39 cm, med en grov gammel sag på toppen. Den gamle kriger havde en høj nakke og slidte finner. Den bliver let at kende skulle jeg være heldig at fange den igen om nogle år.

Dagen var reddet og jeg fik bekræftet for mig selv hvorfor jeg altid har lidt ekstra grej med selvom mit hoved fokus måske er én art. For pludselig kan en mulighed åbne sig op og man kan gå glip af noget fantastisk fiskeri hvis man ikke er bare lidt forberedt.

Én spinner som Abu Garcia reflex eller fast attack samt en shad jig, så er man let dækket ind til at fange en aborre hvis muligheden byder sig under ørredfiskeri. At ørrederne også godt vil have en spinner er selvfølgelig en helt anden sag.

Jeg fiskede som jeg ofte gør nede i byen med mit absolut yndlings setup, stangen er en IKE Signature spin i en 6,8 fod 2-15 gram og hjulet er et Revo IKE i str. 20 det dækker mig ind under det meste af mit streetfishing og det er ingen sag at fighte selv de helt store fisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *